21 Haziran 2016 Salı

ŞEHRİYELİ YOĞURT ÇORBASI

Bizim evde ismi "EBRUŞ ÇORBASI" oldu.

Kuzenim Ebrucuğum bu çorbayı çok güzel yapar. Dün ben de bir deneyeyim dedim. Çok güzel oldu. Benim minik Defneciğim bile hiç itiraz etmeden tam bir kase içti ağzını kocaman aça aça.  

Çok kolay, pratik bir çorba. 

Ben ev yoğurdu kullandığım için hazır yoğurtla asla elde edemeyeceğim hafif mayhoş güzel bir tat elde ettim. Bu arada keşke daha önceden kendim yoğurt mayalasaymışım. Ev yoğurdu gibisi yok. Ayrıca evde yoğurt mayalamak çok basit. 40 yıl boşuna beklemişim. 


Malzemeler

  • Bir kase arpa şehriye
  • Bir iki kase yoğurt
  • 2 tepeleme çorba kaşığı un
  • Zeytinyağı
  • Nane


Yapılışı

* Tenceremize azıcık zeytinyağı ve bir kase arpa şehriye koyuyoruz.

* Sürekli karıştırarak arpa şehriyelerimizin rengi dönene kadar kavuruyoruz. Sakın başından ayrılmayın hemencecik yanıveriyorlar.

* Şehriyelerimizin rengi dönünce bir litre kadar su ekliyoruz. Miktar önemli değil.

* Şehriyelerimiz 5-10 dakikada yumuşayacaktır. Biz pişmesini beklerken büyük bir kase yoğurdu çırpalım. Benim yoğurdum ev yoğurdu olduğu için - ev yoğurdu biraz sulu oluyor-  2 kase kadar yoğurt kullandım. 2 tepeleme yemek kaşığı un ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Çırpıcı kullanırsak daha iyi olur.

* Hazırladığımız karışımımıza çorbamızdan azar azar sıcak su ekleyip karıştıralım ki alışsın kesilmesin.

* Yoğurt-un karışımımızı çorbamıza ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Bu arada kıvamını ayarlayın. Ben sulu sevdiğim için baya su ekledim.

* Çorbamız tam kaynamak üzereyken altını kapatıyoruz. Kesilmemesi için fokur fokur kaynatmayalım.

* Bir tavaya biraz zeytinyağı, 2 tatlı kaşığı nane ekleyip kızdırıyoruz. Çorbamıza ekliyoruz.

* Ben bu çorbada tuz kullanmadım, gerekmedi. Siz isterseniz bu aşamada ekleyebilirsiniz.


Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder