29 Mayıs 2016 Pazar

HAŞHAŞLI İRMİK TATLISI

Markette minik silikon muffin kalıpları gördüm. O kadar şirinlerdi ki dayanamayıp aldım. Geçen hafta da dayanamayıp 2 adet metal muffin tepsisi almıştım. Sanki sürekli kek yapan biriymişim gibi ev bir sürü kek kalıbı ile doldu. (Evlenmeden önce de bir sürü kalıp almıştım). Eşim diyette eee ben 90 kiloyu geçtim eve ekmek bile almıyoruz zayıflayalım biraz  forma girelim diye ama ben habire kalıp alıp duruyorum. 

Ha bir de sanki pilav yapıyorum da gittim 2 adet de pilav kalıbı aldım. 

Eninde sonunda gidecek bu fazla kilolar o zaman gelsin tartlar, turtalar , kurabiyeler...

Şimdilik haftada bir gün ödül olarak kilo yapan herhangi birşey yiyebiliyoruz.

Muffin kalıplarım hazır. Düzgün bir muffin tarifi lazım bana. Lezzetli muffin tarifi arayadururken sırf şu şirin kalıpları kullanayım diye  irmik tatlısı yaptım. 

Süslemek için çikolata sos kullanacaktım lakin artık nasıl özlemişsek tatlı şeyleri sosu yapmama fırsat kalmadan akşamına hepsini yedik bitirdik.



Tarif hep bildiğimiz tarif. Daha önce de vişne soslu olarak bu sefer tart kalıbında yapmıştım.


Haşhaşın kırt kırt ağza gelmesini seviyorum.  O yüzden irmikli tatlılara haşhaş ekliyorum.

Malzemeler

* 1 litre süt
* 1 bardak irmik
* 1 bardak şeker
* 1 paket vanilya
* 2 yemek kaşığı mavi haşhaş


Yapılışı

Vanilya hariç hepsi bir tencereye konulur. Kaynayınca içine vanilya eklenir. Kalıplara dökülür. 1 gece dinlendirilir. Süsleyip servis edilir.

Karışım kaynadığında çok cıvık oluyor. Endişelenmeyin sonradan tam kıvamına geliyor.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder