21 Şubat 2016 Pazar

DEFNE FERAH'IN KURABİYELERİ GELDİ...

Pınar teyzesi kızım için onca işinin gücünün arasında üşenmemiş bu enfes kurabiyeleri yapmış.

Şu güzelliğe bir bakar mısınız...


16 Şubat 2016 Salı

İŞE DÖNÜŞ... DEFNE FERAH'LA 20. 21. ve 22. HAFTA...

20. Hafta
Defne Ferah 7000 g (200 g almış)
Ben 89,1 (1800g almışım)

21. Hafta
Defne Ferah 7200 g (200 g almış)
Ben 89,7 (600 g almışım)

22. Hafta
Defne Ferah 7400(200g almış)
Ben 88,8 (900g vermişim)

Hayatımın en kötü 15 tatilini yaşadım.

İşe döneceğim kesinleştikten sonra bebeğimden ayrılma düşüncesi zehir gibi oturdu içime. Aylar öncesinden bebeğim benden ayrı nasıl kalacak nasıl doyacak nasıl uyuyacak diye düşünüp ağlamaya başladım.

14 Şubat 2016 Pazar

DEFNE FERAH'IN YENİ KIYAFETLERİ ve OYUNCAKLARI (11)

Defne Ferah için Yaşar amcası ile Yüksel teyzesi bu cici elbiseyi almış. Kumaşı çok güzel ve simli. Fotoğrafta göründüğünden
kat be kat güzel...

9 Şubat 2016 Salı

MANTARLI BRÜKSEL LAHANASI




Brüksel lahanası ile farklı ne yapabilirim derken hangisi olduğunu hatırlayamadığım bir sitede bu tarifi buldum. Ben çok beğendim. Eşimden de tam not aldım.

Yapılışı çok basit...

6 Şubat 2016 Cumartesi

MİLFÖYLÜ BÖREK


En kolay börek: Milföylü börek..



Bebiş durmadığı için bu aralar misafirlerime en hızlı en basit tariflerle çıkıyorum. 

Bu böreği yapmak aşırı kolay...

Malzemeler:

* Milföy hamuru
* Peynir
* Maydanoz
* Yumurta sarısı
* Çörekotu ve susam

Yapılışı:

* Milföyleri buzluktan çıkaralım ve çözülmelerini bekleyelim. Ben genellikle 8 kare yani 4 parça çıkarıyorum. Her birini dörde bölüyorum. Böylece 32 adet minik tek lokmalık çıtır çıtır börek çıkıyor.

* Peynir ve maydanozu karıştıralım.

* Her bir kareyi dörde bölelim. 

* Peynirli harcı içine koyup kapayalım.

* Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye minik böreklerimizi yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim.

* Çörek otu ve  susam serptikten sonra 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

* Sıcak sıcak servis yapalım. Soğukken çıtırlığı kayboluyor.

Afiyet olsun... 

5 Şubat 2016 Cuma

KAKAOLU İRMİK TOPLARI


Çok basit bir o kadar lezzetli bir tarif...



Dün gelen misafirlerime irmikli toplardan yapacaktım. Krem şantisini döktüğümde şok oldum. Çünkü eşim sade değil kakaolu krem şanti almış. Mecburen bir de böyle deneyeyim dedim.

Sonuç: Bu hali de ayrı güzel olmuştu. Eşim ve misafirler çok beğendiklerini belirttiler. Hatta eşim sadeye göre daha güzel olmuş dedi. 

Yapılışına gelince; 

Aşağıda daha önce paylaştığım tarifin aynısı.  Sadece krem şantiyi kakaolusundan alıyorsunuz. 

Tavsiye ederim.



İrmikli Toplar

3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti
1 paket hindistan cevizi
Süslemek için çiğ badem, fıstık (ben damla çikolata kullandım)

* Süt, irmik, şeker bir tencereye konulur, pişirilir.

* Altını kapattıktan sonra ara ara karıştırılarak soğuması beklenir.

* Soğuduktan sonra içine bir paket krem şanti eklenir. Güzelce karıştırılır.

* Bir tabağa hindistan cevizi konulur.

* Ellerimizi ıslatarak tatlımız top top yapılır, hindistan cevizine bulanır.

* Son olarak üzerine damla çikolata bastırılır.

Afiyet olsun...

4 Şubat 2016 Perşembe

DEFNE FERAH'IN YENİ KIYAFETLERİ ve OYUNCAKLARI (10)

Defne'nin kıyafetleri hemen küçülüyor. Alırken gözüme devasa görünen bu kışı bununla geçirir dediğim dış kıyafeti bir ay geçmeden hemen küçülüverdi.

Bu soğuklarda giymesi için mont aldım. Bu montu babası beğendi. Başta rengini yadırgasam da sonradan aşırı beğendim.