23 Kasım 2015 Pazartesi

2. AY AŞISI

Ayın 18'inde yavru kuşum 2. Ay aşısını oldu. Omuzdan, sağ ve sol bacaktan olmak üzere 3 tane aşı vuruldu. Tabii ki aşı olurken bastı çığlığı. Nasıl canım yandı anlatamam. O sırada iğneyi yapan ebenin dediği hiç bir şeyi duyamadım. Aşıdan hemen sonra emzirdim, yavrucuğum hemen sakinleşti. Doktor fitil ve calpol şurup yazdı ve eve gider gitmez yarım fitil koymamızı önerdi. Eve gelince eşim fitili 2'ye böldü zeytinyağına batırdı, kolayca yerleştirdi. Defne Ferah bu sırada herhangi bir acı duymadı. Ömrümde hiç fitil görmemiştim. Defnecik sonra rahatça uyudu.

Tam 5 saat sonra Defne Ferah acıyla uyandı. Nasıl ağlıyor acı acı... Feryadı odayı inletti.  Emzireyim sakinleşsin dedim yok gezdirdim yok mama hazırladım su ısıtıp verdim, altını açtım yok susmuyor. O kadar bağırıyor ki güçlü kalmak çok zordu. Defneyle birlikte ağlamamak için kendimi zor tuttum. Sonra fitilin kalan yarısını koyayım dedim. Ama bir türlü yerleştirmeyi beceremedim. Fitilin çoğu elimde eridi. Baya uğraştım ama sonunda deliği buldum yerleştirmeyi başardım. Bir müddet sonra sustu bebiş, sakinleşti. Uyuyakaldı. Fitili bu kadar zor yerleştirmemin sebebi panikle ışığı yakmayı unutmuş olmam bunun sonucu popoyu net görememem. Ayrıca zeytinyağının poponun her yerine bulaşmış olması ve her yeri çok kayganlaştırmış olmasıydı. Bir de Defnenin sürekli bağırarak ağlaması ile sakin davranamadım, elim ayağıma dolandı.

Korkumdan hiç kucağımdan indirmedim o gece.

Ateşlenmesinden o kadar korkmuyordum da çünkü halledebilirim diye düşünüyordum yine acı gelecek diye çok korktum. Salonda kolum ağrıyana kadar kucağıma yatırdım sonra koltuğun bir köşesine Defneyi yatırdım diğer köşesine de ben geçtim. Sürekli gözümün önünde olsun istedim.

Çok şükür korktuğum gibi olmadı. Defne parasetamolun etkisi midir aşıların etkisi mi bilinmez sızmış bir şekilde sabaha kadar uyudu. Her 1.5 saatte bir emzirdim.

Ayrıca yanıma el feneri seklindeki ışıldağımı aldım. Her ıh hık mık dediğinde yattığım yerden feneri açıp baktım herşey yolunda mı diye. Böyle böyle sabah oldu.

Çok şükür sakin ve rahat bir geceydi.  Şimdi de yanımda mışıl mışıl uyuyor. Yalnız ben bittim. Aşırı yorgunum.

Not: Tam 5 saat sonra ağlaması belki de açlıktandı ben yanlış anlamış olabilirim. Çünkü sonrasında ne ağladı ne ateşlendi. Bilemiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder