29 Ağustos 2015 Cumartesi

BİBERLİ TAVUK


Evet, bu yemeğin adını bilmediğim için ismini kendim uydurdum. Her zaman ki gibi pratik ve hafif bir yemek diyemeyeceğim çünkü tarif için en az 1,5 saatimizi ayırmak gerekiyor. Ama çok sağlıklı ve çok lezzetli.

* Önce yarım kilo tavuk etini yapışmaz tenceremize alıp üzerine zeytinyağı ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatıyoruz. Tavuk eti suyunu bırakıp çekecek ve bir kaç dakika daha kavrulacak.

* Ardından tenceremize minik minik doğradığımız patatesi ekleyeceğiz. Kısık ateşte ağır ağır pişip onlar da yumuşayacaklar. Bu sırada su eklemek yok çok karıştırmak yok.

* Patatesler yumuşamaya başlayınca tenceremize bu sefer iri iri doğranmış köy biberi ekliyoruz. Evde olmadığı için ben eklemedim ama kırmızı kapya biber de çok yakışırdı.

* Biberlerimiz de renk değiştirdiğinde kabukları soyulmuş 2 adet domatesimizi de ekliyoruz.  Yalnız dikkat edelim de yemeği çok fazla sulandırmayalım. Ben 1 adet büyük domates kullandım.

* Domates de biraz kavrulunca son olarak baharatlarımızı ve tuzumuzu ekliyoruz. Ben köri, zerdeçal, kimyon, karabiber pul biber, kekik kullandım, tuz eklemedim zira baharatlar zaten yeterince lezzet vermişti.

* Yemeğimizin kapağını kapatıp bir yarım saat dinlendiriyoruz ardından afiyetle yiyoruz.

* Yemeğe asla su katmıyoruz. Kısık ateşte kendi suyuyla pişiriyoruz.

* Çok fazla karıştırmıyoruz.

* Mutlaka bir müddet dinlendiriyoruz. Yoksa lezzeti oturmaz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder