23 Temmuz 2015 Perşembe

BEBİŞE HAZIRLIK (2)

Hamilelikte 34. Haftama yaklaştım. Artık bebiş için alışveriş vakti geldi. -Hatta biraz geç bile kaldım- İlk acemiliğimi kuzenimin ikizlerine hediye almak için girdiğim Başakşehir Aziz Bebe ile atmıştım. Bazı ürünler %50 indirimli idi. İkizlere 2 takım nevresim benim bebişe ise 3 tulum bir de alt açma seti almıştım ve burada paylaşmıştım. İşte o zaman o mağazada bebek eşyalarının çoğunu ömrümde ilk kez görmüştüm. Ben ömrümde hiç bebek mağazası gezmedim ki... Anaç bir insan olduğum da söylenemez. Bebeklerle de aram pek iyi olmadığından bebek için ne alınır bebek ne giyer ne içer hiç bilmem. Acayip cahilim bu konuda.

Biraz fikir edinmek hem de fiyat araştırması yapmak için önce Forum İstanbul ve Mall of İstanbul'daki bebek mağazalarını gezdim. Bir yandan da online alışveriş sitelerine göz attım.


Tecrübeli annelerin de bildiği gibi o kadar güzel şeyler var ki hem de kız bebekler için. Mağazaları dolaşırken hep sevgili Eylemin (kardeşimin eşi) sesi kulaklarımdaydı. Alışverişe çıktığında kendini kaybetme, çılgınlar gibi alışveriş yapma. Sadece gereklileri al. Birincisi zaten o kıyafetlerin çoğunu giyemeden bebek büyüyor. İkincisi zamana yay, vakti gelince yavaş yavaş bebeğinle beraber alırsın. Gerçekten de bilinçli alışveriş yaptığımı düşünüyorum (şimdilik)  Ayrıca en önemli sebebim ise evimde fazla eşyaya yer yok. Bebişimin odası yok ona kıyafetleri ve eşyaları için ayırabileceğim tek yer ise 8 gözlü şifonyerimin boşalttığım 4 gözü. Alacağım tüm eşyalar oraya sığmak zorunda -maalesef-

Asıl en gerekli şeyler için internete başvurdum.Aman allahım o da ne. Bir ihtiyaç listesi hazırlamışlar ki yenidoğan ihtiyaç listesinde  dişlik bile var. Yok sterilizasyon kabı, yok buhar sağlayıcı, yok bebek maması, reflü yastığı, biberon, süt sağma makinesi.... Daha doğmamış çocuk için daha şimdiden dişlik almanın ne gibi bir mantığı var. Ya da süt sağma makinesini ihtiyaç hissetmedikten sonra niye alayım ki...

Ben de en çok gerekliler listesi yapmaya karar verdim. İnternette paylaşılan hazır listelere değil de blog annelerine ve forumlara bir göz gezdirdim. Orada da şöyle bir sorun çıktı. Kimisi 14 zıbın gerekli derken kimisi ben hiç zıbın kullanmadım diyor. Kimisi 8 adet battaniye gerek derken kimisi sadece 1 tane yeterli diyor. Her kafadan farklı bir ses çıkıyor. En son biri doğmamış bebeğinin dolabını paylaşmış; çocuğun şimdiden 30 çift ayakkabısı vardı. Ay o dolabı görünce bana hafakanlar bastı, yeter be dedim forumları da okumaktan vazgeçtim.

SONUÇ: Kafam hala çok karışık...

Alışverişe bebişin yatağı ile başlayalım dedik. İlk gördüğümde sırf naylon diye yüzüne bakmadığım park yataklar eş dost tarafından tavsiye edilince ve avantajları ağır  basınca bebişe yatak tercihimiz park yatak yönünde oldu. Online alişveris siteleri incelendi, avmler dolaşıldı  Ayrıca İstoç ve Eminönü de ihmal etmedik.

Son olarak dün Mall of İstanbul ve sonrasında Depositeye gittik. Depositede Civil Mağazası var ve bazı ürünler ciddi indirimde. Oradaki  park yataklardan birini seçelim dedik. Ben biraz yoruldum ve soluklanmak istedim orada bir bankta biraz oturduk. Hangisini alalım diye konuşurken eşim  -Bir internet sitesini çok beğenmiş- o dükkana da gidelim mi dedi. saat de 17 olmuştu ve internette bahsedilen o dükkan 18:30 da kapanıyormuş.  Dükkanın yeri de Sultangazide, daha önce hiç gitmediğimiz bir yer.

Ben de iyi bir de orayı görelim, içimiz rahat etsin dedim. Acilen kapanmadan yetişmek için hızlıca çıktık, dükkanı bulduk.  Bu arada ilgilenenler için dükkanın ismi Ayhan Çocuk . Dükkanın sahibi hem enerjik hem işini sahiplenen bir genç idi. Aynı zamanda çok profesyoneldi. Ürünlerinin videosunu çekip internete koymuş. Ayrıca sitesinde tüm malların fiyatları var.  Orada ilk gördüğüm yatak içime çok sindi . Nasip kısmet bu dükkana imiş işte.

Uzun araştırmalar sonucu yatağı Prego 8024 aldık.  Park yatak  çok hafif, rahat kuruluyor, odadan odaya taşınabiliyor. Ayrıca diğerlerine göre kumaşı daha kaliteli duruyor. Şekli duruşu kumaşı içime sindiği için bu ürünü tercih ettim. Şimdilik çok memnunum.  Şimdiden kurduk ki biraz havalansın Bir kaç gün sonra yeniden kaldıracağım. Zaten 2 dakikada sökülüp yeniden kurulabiliyor.

Prego 8024 

Gitmişken bebek arabalarına da baktık. Eşim günlerdir araştırıyordu.

Tercihimizi Casual Cadillac Travel System'den yana kullandık.


Bu arabayı tercih etmemizin nedenleri;
* Sürüşü çok rahat. Tek elimle bile kullanabildim.
* Oldukça hafif bir araba
* Hantal bir görüntüsü yok.
* Katlandığı zaman az yer kaplıyor.
* Puseti araba koltuğu olarak kullanılabiliyor. Oto koltuğu sertifikası var.
* Puset diğer markaların pusetlerine göre daha hafif. 
* Arabaya sökülüp takılması çok kolay. 
* Aynı zamanda puseti yere koyduğumuzda sallanabilme özelliği var.
* Puset bebeğin anatomik yapısına uygun yapılmış; bel koruması için bel yastığı ve baş desteği var. 
* İtme sapını kademeli olarak indirebiliyorsunuz (bebekle direk iletişim kurma açısından iyi bir özellik)
* Arabanın altında sepeti var.
* Tek ayakla fren yapılabiliyor.
* Tekerlekler çok rahat çıkabiliyor.
* Ön tekerlekleri sabit yöne ayarlanabiliyor. 


* Oturma ünitesi her iki yöne de dönebilir.
* 3 kademeli oturuş pozisyonu var.
* Ayak koyma yeri 3 farklı şekilde ayarlanabiliyor.
* Öndeki bar çok rahat çıkarılıp takılabiliyor ve üstündeki kumaş fermuarlı yani yıkanabilir.
* Arabayı kullanırken itme sapını istediğin gibi kıvırabiliyorsun.
* Yağmurluk var.
* Alt sepeti var.
* Tek ayakla fren yapabiliyorsunuz.
* Tekerlekleri sabitleyebiliyorsunuz.
* Katlamak çok basit.
* Tüm kumaş malzeme çıkabiliyor ve yıkanabiliyor.
* Ayak üşütmemek için bir aparatı var.


* Tamamen yatar duruma getirilebiliyor. ( portbebe özelliği)


* Koltukla birlikte katlanabiliyor ve az yer kaplıyor.
* Kurulumu ve demontesi çok kolay.
* 2 yıl garantili

Bebek arabasını şu anki piyasa fiyatının çok altına 850 TL ye aldık. 

Casuel Cadillac Travel System  850 TL

Prego 8024 park yatak 350 TL

Viscon bebek yatağı 100TL

Sünger yatak dükkanın hediyesi

Toplam 1300 TL


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder