9 Temmuz 2014 Çarşamba

YENİLENME


Mardin'de iken  İstanbul'da yeniden yaşama hayalleri kurardım. İstanbul'da gidilecek yüzlerce mekan yapılabilecek binlerce etkinlik vardı. İstanbul'da yaşadığım 18 yıl boyunca hep bu şehre aşıktım. İkinci aşkım saydığım Mardin ise tam bir hayal kırıklığı oldu benim için. Sonunda eş durumundan erkenden yeniden kavuştum İstanbul'uma. Ama hayal ettiklerimi faaliyete geçirme imkanı bulamadım bir türlü;

1. Artık eskisi gibi genç olmadığımdan trafikte yoruluyorum. Gideceğim mekana daha gelmeden eve gidip ayaklarımı uzatma hayalleri kurmaya başlıyorum. Yorgun olduğum için de gittiğim yerlerden çok zevk alamıyorum. ( Mesela Eminönü'ne ya da Bakırköy'e bu yüzden gidemiyorum)

2. Artık eskisi gibi genç olmadığımdan gürültüden kalabalıktan daha fazla etkileniyorum. Gittiğim yerdeki güzellikleri fark edemiyorum çünkü insanlar arasında boğuluyorum. ( Mesela Ortaköy'e ya da Emirgan'a bu yüzden gidemiyorum)

3. Artık evli olduğuma göre geniş ferah güzel döşenmiş bir ev istediğimden ve bu evlerin fiyatları da 600 000 TL  den başladığından ve bu eve geçebilmek için para biriktirmek zorunda olmamdan ve dolayısıyla artık eskisi gibi rahat para harcayamadığımdan eskiden gittiğim pastaneler, restoranlarda hayatımdan çıktı. Bir fincan çaya 5 tl öderken ellerim titriyor artık.( Taksimde ve boğazda  takıldığım mekanlardan da bu yüzden vazgeçtim.)


Daha tembel, daha miskin ev kedisi olup çıktım. Hayatım okula gitmek, alışveriş yapmak, yemek yapmak, bulaşık yıkamak, temizlik yapmak ve çamaşır asmak arasında gidiyor. Ve açıkçası artık bunlar bana zevk de veriyor. Mesela yeni bir yemek denemek hayatımda hiç yapmadığım ( çoğu ev hanımına göre çok sıradan olan) pasta börek tatlı yapmak çok heyecan verici.



Ama artık bir yerden başlamam lazım.

KENDİME GELME PLANLARI

* Gezilecek yerler listesi hazırlıyorum, aklıma geldikçe yazıyorum. Hatta İstanbul'u baştan keşfetme gibi düşüncelerim var.

*Ses sistemimle barışma vaktim de geldi. Kaliteli ve benim seçtiğim albümleri dinlemeye karar verdim.

* Kitap listesi yapmaya karar verdim. Okuduklarımı yazacağım.

Hayatıma daha nasıl zenginlik katabilirim?? Aklıma şimdilik sadece bunlar geliyor. Şimdilik bu kadar. Sergilere konserlere gitmek diyesim var ama onları yazacak gücüm ve cesaretim şimdilik yok.



İstanbul'a geldikten sonra 3 kitap okudum. Hepsini de daha önceden okumuştum, sevdiğim kitapları yeniden okuyorum. İlk kez okuyormuşum gibi yeniden çok zevk aldım. Hepsini de tavsiye ederim.

1             Mina URGAN     Bir Dinozorun Gezileri      YKY                haziran 2014
2             Mina URGAN     Bir Dinozorun Anıları       YKY                 haziran 2014
3             Orhan PAMUK   Masumiyet Müzesi          İLETİŞİM         haziran 2014


Şimdi bu resimler ne alaka diyeceksiniz. Sırf yazı dolu oldu bu post... Gözüm gönlüm açılsın diye ekledim. beauty diye facebook ta bir site keşfettim. Resimler oradan...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder