4 Temmuz 2014 Cuma

KUPTA İRMİK TATLISI

Uzun zaman oldu yazmayalı. Bu arada evlendim, Mardin'den İstanbul'a eş durumundan geldim, eşime, yeni hayatıma yeni evime, yeni okuluma, yeni arkadaşlarıma alışmaya çalıştım.

Geçen hesapladım, 8 ay geçmiş ben evleneli, inanamadım. Uzun zamandır yazmayınca yeni bir post için açtığım boş sayfaya bakıp bir düşündüm; umduğumu buldum mu, mutlu muyum,  hem ne yazacağım ki bu bloğa... Farklı olan, yazmaya değer ne oldu ki, ve ne oluyor ki... gibi şeyler...
Acaba tüm yeni evliler (gerçi artık yeni evli sayılmam) aynı düşüncelere kapılıyorlar mı... Yoksa ben mi çok düşünüyorum bilmiyorum. Bir kere hiç bir şey tahmin ettiğim gibi olmadı. Daha iyi mi, daha kötü mü? Her ikisi de değil. Sadece umduğumdan beklediğimden çok farklı yollara girdim. Sadece zannettiğimden, tahmin ettiğimden farklı yaşıyorum. Şikayetçi miyim; şimdilik hayır.

Çok derin konulara girmeden devam edeyim. Bugün size yaptığım tatlının tarifini vereceğim. Aslında çok daha mükemmelleri ve çok  kaliteli fotoğraflarla zengin bir sürü site var ( benim gibi yeni evlenenlerin çok işine yarıyor) ama amatörce  bir de  ben paylaşayım dedim.

Bugünkü tarif portakal ağacı sitesinden... Bu siteyi tavsiye eden arkadaşım Gülnur'a da ayrıca teşekkür ederim. Tarifte epey bir değişiklik yaptım. Ama benim tatlım da gayet güzel oldu.

KUPTA İRMİK TATLISI ( 2 kişilik)



* 0.5 L süt
* 5 yemek kaşığı irmik
* 6 yemek kaşığı şeker
* 1 paket vanilya

Yukarıda verilenleri bir güzel pişiriyoruz.
Kupların dibine 1 adet pötibör bisküvi yerleştirip tatlının bir kısmını döküyoruz. Kalan tatlıya azıcık kakao ekleyip karıştırıp kuplarımıza ilave ediyoruz. Üstünü süsleyip buzdolabında dinlendiriyoruz.

Portakal ağacında orijinal tarifinde irmik miktarı biraz daha az. İrmik miktarını artırdım ve kıvam mükemmel oldu.

Bildiğimiz irmik tatlısından daha yumuşak, yenmesi daha kolay oluyor böylece.

Eşim çok beğendi.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder