16 Kasım 2013 Cumartesi

ETLİ KEREVİZ

Off tüm gün yattım. Burun akıntım zayıfladı bu sefer de öksüre öksüre diyaframım ağrıdı.  Güzel güneşli bir cumartesim daha ziyan oldu. Dinlenmeden ayağa kalkamazsın diyenlere kulak kabarttım vardır bir bildikleri deyip sıcak çay içtim yattım, portakal-greyfurt suyu içip yattım, antibiyotiğimi içip yattım... Yata yata akşam oldu. Çok canım sıkılıyor.
Bugün yemek yaptım. Canım kereviz çekti.  Hasta insanların genelde canı mercimek çorbası çeker, çubuk kraker çeker ne biliyim içi yanar kola falan çeker ben cins bir insan olduğumdan herhalde canım fena halde kereviz çekti. Kendime şöyle sulu sulu sıcak sıcak bol limonlu etli kereviz yemeği yaptım. Bu yemeği televizyonda bir yemek programında görmüştüm. Çok hafif ve çok faydalı olduğunu düşündüğüm etli kerevizi sizinle paylaşmak istedim.

ETLİ KEREVİZ


Önce düdüklümüze az miktarda zeytinyağı ve üzerine  bir miktar kemikli kuşbaşı koyun etini koyuyoruz. Harlı ateşte şöyle bir çeviriyoruz. Üzerine sırasıyla ince ince doğranmış 2 soğanı, 2 diş sarımsağı, minik bir havucu ve 1 adet patatesi ekliyoruz. Bu sırada 1 kaşık tereyağı eklemeyi unutmayalım. Ardından kaynar su ekledikten sonra kerevizimizi temizleyip doğrayıp hemen atıyoruz ki rengi kararmasın. Kalan kereviz yapraklarını da minicik doğrayıp karışımımıza atıyoruz. Kereviz yapraklarında lif oluyor ince doğranmazsa kılçık olarak ağza geliyor. 4-5 tane top karabiberi de ekledikten sonra düdüklüde en kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişiriyoruz. Ben bol sulu yaptım ki üzerine bol bol limon sıkıp sıcak sıcak kaşıklayayım... ohh miss...  çok iyi geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder