9 Haziran 2013 Pazar

BU HAFTA NELER YAPMIŞIZ...

* Öğrenciler okula gelmediği için arkadaşlarla okulda bol bol satranç oynadım.

* Yeni aldığım kitaplarımı okumaya başladım; hazır öğrenciler de yok, bol bol boş vakit var. Semerkant Amin Maalouf gayet güzel bir kitapmış,  hala okumaktayım. Böyle Buyurdu Zerdüşt ise arada bir pasaj okuyup, altını çizip, düşünüyorum. Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı ise başta çok iyi gitti, ortalarda konu ağırlaştı, yarım kaldı, bitiremiyorum. Nazım Hikmet, Cahit Zarifoğlu, Ahmet Arif, Cemal Süreyya, Behçet Necatigil ve Necip Fazıl ise yatağımın başucuna koydum. Her uzandığımda bir iki bir iki sindiriyorum.

* Arkadaşımın tayini çıktı gidiyor, Eski Mardine çıkıp ona aşağıdaki küpeleri aldım. Arkadaşım çok beğendi.

 Minik gümüş küpeler 15 TL

* Artık cüzdan taşıyamıyorum. Çünkü  çantalarım askılı ve küçük. Kartlarımı da yan cebe koyuyordum. Para zaten taşımıyorum, sadece minik bir bozuk para kesem var. Arkadaşla akşamüstü Mardin'i turlarken YKM den aşağıdaki -kartlık- denen şeyi gördüm. Tam da ihtiyacım olan şeydi. Hem tipi çok hoşuma gitti. hem de kartlarım artık güvenli bir yerde.

Kartlık 30 TL

* Çok sıkıldığım bir akşam kimseyi bulamadığımdan tek başıma Eski Mardin'e gittim. Taa tepeye çobanların koyun otlattıkları yere kadar çıktım. Bir kaç fotoğraf çektim, ruhumu hafifletmeye çalıştım.

Haziranda Mardin sapsarı...

Mezopotamya artık puslu ve tozlu...

Her taraf sararmış ama hala gelincikler var.

İsmini bilmediğim yabani çiçekler hala mevcut- hem de bu sıcakta-

* Bütün bir yıl hiç konuşma fırsatı bulamadığım öğretmen arkadaşlarla bol bol muhabbet ediyoruz. Hatta geçenlerde tabu oynadık - uzun zamandır gülmediğim kadar çok güldüm-  rahatladık, samimileştik.

* Sinema alışverişi yapıyoruz, Mardin'de yapacak fazla bir şey yok. Akşamları çay demleyip sinema izledim.

Önce Hükümet Kadını izledim.

DEĞERLENDİRME:  Hiç beğenmedim. sırf Mardin ve Midyat'ta çekilmiş diye sonuna kadar zorla izledim. Senaryo desen yok, görsellik desen yok, espriler saçma sapan, konu bütünlüğü yok. Ayrıca buranın halkını aşırı derecede cahil, aptal göstermiş, üzüldüm. 

* Cennetin Rengi'ni izledim. Mükemmel bir İran filmi. Bir solukta hiç sıkılmadan izledim, bana bir şeyler kattığını düşünüyorum. Senaryo mükemmel, hayatla uyum mükemmel, görsellik muhteşem, gereksiz hiçbir sahne yoktu.. Herkese tavsiye ederim.

* Bunların dışında Lockout,  John Carter gibi  saçma sapan tamamen zaman kaybı filmler de izledim.

* Sıkıcı bir zaman dilimi. Allah hepimize sabır ihsan eylesin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder