27 Mayıs 2013 Pazartesi

DOLUNAYIN DOĞUŞUNU İZLEMEYE GİTTİK...

Yukarı Mardin'den ayın doğuşunu izlemenin çok güzel olduğunu duydum,  uzun zamandır dolunayı bekliyordum ki nihayet dün akşam üstü arkadaşlarla yukarı çıktık. Aslında cuma günü çıkacaktık olmadı çünkü ay o gün daha güneş batmadan doğuyormuş. Cumartesi akşamı ise doğuş vakti tam uygun vakitte- güneş battıktan hemen sonra- idi ama o gün de fırtına koptu gökyüzü kara bulutlarla kaplandı. Arkadaşlar bir daha ki mehtaba kaldık diyordu ki dün akşam nihayet izleyebildik. Önce ikindi vakti yukarı Mardin de biraz dolaştık. Tasarımlarını çok beğendiğimiz Varlık Gümüşçü' ye gittik. Daha önceden çok beğendiğim kolye ucunu almaya karar verdim.

  Kolye ucu 25 TL

Sonra orada başka bir kolye ucu daha gördüm. Arkadaşımın annesi sen bunu al, diğeri ( yukarıdaki oluyor) bu hiç bir şeye benzemiyor dedi . Ben de her ikisini birden almaya karar verdim. Çünkü aşağıdaki kolye çok güzel olmakla beraber sürekli kullanabileceğim cinsten değil biraz ağır, diğeri ise günlük  kullanıma uygun.

zümrüt ve yakut taşlı gümüş telkari kolye ucu

Kolye ucu 90 TL

Her ikisine 100 TL verdim ve çok ama çok beğendim. Güzel günlerde kullanayım inş ...

Sonra biraz daha dolaştıktan sonra Mezopotamya Çay Bahçesinde oturduk. Ova tamamen sararmıştı. Nisan ayının o yemyeşil göz alabildiğince geniş arazi sıcaktan ötürü biraz puslu idi. Yine de güzel buldum... Bir müddet sonra tarlaları yakacaklar, bir de korkunç sıcak havayı eklersek işte  o zaman ova tamamen duman altında kalacak.  Akşam üstü yüzlerce kırlangıç, taklacı güvercinler hem görsel hem işitsel bir şölen sunuyordu. Akşam oldu... Muhabbet, çaylar, çekirdekler, tostlar, dondurmalar derken nihayet dağların ardından dolunayı gördük, şükürler olsun...  Facebook'ta gördüğüm çok beğendiğim bir dolunay fotoğrafı da ekleyeyim.

çok güzel bir fotoğraf...

Bir de  bu hafta aldığım vazomu sizlerle paylaşayım. Bizim evin yakınlarında bir dükkan açıldı; ev aksesuarları satıyor. Ben de bu  vazoyu çok beğenmiştim ama almayı düşünmüyordum. Çünkü Mardindeyim, bekar evi... Ayrıca bu vazo çok pahalı ; 265 TL ... İki yakasını bir araya getirmeye çalışan bir öğretmen olarak ne gerek var diye düşünüyordum. Ama dayanamadım yine de aldım.. İndirimle haliyle 180 TL' ye aldım. Anneme hala söyleyemedim. Acayip dalga geçer benimle, bir vazo için, hem de böyle bir vazo için bu  kadar para mı verdin diye. Ama yine de  iyi ki de almışım, evimde sanki yüzyıllardır benimleymiş gibi bir anda kaynaştık bu vazoyla.

Seramik vazo 180 TL

İşte bir hafta sonu da böyle geçti...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder