15 Aralık 2012 Cumartesi

KALEM GÜZELİ

Geçen hafta  www.kalemguzeli.org diye güzel bir siteyi inceledim . Aslında İstanbul'da iken Fatih' te  'Kalem Güzeli Sanat Evine'  gider o dükkanda biraz oyalanır, günün birinde bu dükkandan mutlaka bir eser alıp evime götüreceğimi ve ne kadar mutlu olacağımı hayal ederdim. Şimdi öğretmen maaşımla bu hayalleri ertelemek zorunda olduğumu biliyorum.  Bloğuma birkaç hat eseri yerleştirdim bu bile beni oldukça mutlu etti diyebilirim. Aslında bir kaç eser satın alabilir miyim diye düşünürken daha önce ( 14 sene evvel) aldığım, çok beğendiğim kartpostallarım aklıma geldi. Ben de bir çerçeveci buldum ve bunları tablo haline getirdim.Bir tane kartpostalım eğri yapıştırılmış, bir tanesinin arka fonu pek uymamış; alakasız duruyor, ama yine de hoşuma gitti. Hemen duvarımı astım şimdi bir yandan onlara bakıp yazıyorum bu yazıyı.



Bu tezhibi en çok hoşuma giden kartpostal.




Dikkatli bir göz eğri yapıştırıldığını hemen fark eder, ne yapalım sağlık olsun.


Ecdadımız evlerine hilye-i şerifi mutlaka asarmış. Ben de büyüklerimize uydum.


       
En sevdiğim kartpostallarımdan biri ama fon korkunç uyumsuz olmuş.. Üstelik ben seçtim bu fonu :(  aynı zamanda kenarlar orantısız. Neyse ki  koltuklarımla uyum içinde, odaya güzel bir renk kattı diyelim. Uzaktan o kadar da korkunç görünmüyor. Yok  yok yine de kötü görünüyor. Bir çare bulacağız artık.


Bir  de çok sevdiğim bir kartpostalım daha vardı .

     
Çerçeveci  sarı fonun bu resme hiç mi hiç uymadığını, en yakın zamanda değiştirmemiz gerektiğini  söyledi. Gerçekten ilk gördüğümde ben de hemen fonu değiştireceğim dedim ama eve gelince fark ettim ki benim gardırobum, yatağım, kitaplığım, masam, aksesuarlarım  tam da sarı renk. Yani odama çok uyumlu oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder