10 Kasım 2012 Cumartesi

ABBARALAR

Erdoba Konağı, Reyhani Kasrı gezimizden sonra yine ilk fırsatta eski Mardindeyiz... Mardin'i hissetme turlarımızdan birini daha yaptık. Bu sefer önce eski sokaklara daldık.Yine akşam üzeri olduğundan fotoğraflarım iyi çıkmadı. Fotoğraf makinemde bir sorun var bu aralar güzel fotoğraf çekemiyorum. Artık güzel bir havada yeniden çekip kendi orijinal fotoğraflarımı koyacağım ama şimdilik eskiden çektiklerim ve  internetten seçtiklerimle idare edicez.

 Evet önce Mardin sokaklarına daldık. Asla yalnız gezmeye cesaret edemeyeceğim sokaklar. Mardin sokaklarında insan sanki 500 yıl önceye dönüyor..Sanki Alaaddinin lambası ya da uçan halı gibi çocukluğumun masallarının geçtiği bir çöl  ülkesi ...

           

 Otomobiller giremediği için eşeklerle çöplerin toplandığı daracık sokaklar...



                                 

                                 O kadar otantik sokaklar ki görmeden gezmeden anlaşılmaz.  


                              Abbara adı verilen üstü ev altı yol olan şehir içi tünellerden geçtik.

   



   
            Bir ara açık unutulmuş bir kapıdan içeriyi dikizledik. Akşam iyice  bastırdığında kaybolduk. Türkçe bilmeyen bir teyzeden nasıl olduğunu bilmiyorum ama yol tarifi aldık. Ve  gündüzleyin bile girmeye tırsacağım sokaklardan geçtik.



 Top oynayan çocuklar fotoğraf çeken biri görünce hemen poz veriyorlar...ee ne de olsa  Avusturalya' dan bile insanlar gezmeye Mardin'e geliyorlar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder