7 Mayıs 2012 Pazartesi

İLK İZLENİMLER

 Hiç bir beklentin olmazsa bulduğun, gördüğün her yeni şey seni mutlu ediyormuş gerçekten. Tamamen beklentisiz geldim Mardin'e. Otelden dışarı yiyecek bir şeyler almak için çıktığımda ilk gördüğüm yer Migros oldu. Migros'u gördüğüme bu kadar sevineceğimi hiç tahmin edemezdim. İstanbul'da hiç gitmemişimdir ama burada eski bir dost görmüş gibi beni gülümsetti. Sonra güzel modern bir cafeterya gördüm. Gezdikçe her gördüğüm dükkan beni daha da mutlu etti.. aaa Teknosa varmış , aaa Mado da varmış burada  gibi. Köy büyüğü bir şehir bekliyordum, umduğumdan daha modern bir şehirle karşılaştım. Mardin Yenişehir de gayet geniş ferah caddeler var, ulaşım derdi yok istediğin yere istediğin saatte 5-10 dakikada varıyorsun  ( İstanbul trafiğinden sonra bir ohh çektim) Güzel ve modern binalar var ve yeni bir şehir inşa etmek için hummalı bir çalışma var.

Bazen şalvarlı amcalar görüyorum, o kadar tatlılar ki... Boydan ferah elbise giyen amcalar, puşi takan amcalar... Sonra çeneleri ve alınları dövmeli  yaşlı teyzeler var, yöresel elbiseler giyiyorlar başlarına değişik bir şekilde örtüyorlar. Mardinin insanları iyi giyimli ve bakımlı...  Yeni nesil modern hanımlar çocuklarını parka götürürken bile topuklu ayakkabı giyiyorlar.

Mardinliler en az üç dil biliyorlar; Kürtçe, Arapça, Türkçe...  Minibüste, alışverişte, resmi mekanlarda , sınıflarımda kısacası sen Türkçe konuşmadığın müddetçe ya Kürtçe ya da Arapça konuşuyorlar. Hiçbir şey anlamıyorum. Yabancı ülkeye gitmişim gibiyim. İlk zamanlar Türkçelerini bile anlayamıyordum. Aslında hala anladığımı söyleyemem.

Kısaca ilk izlenimlerim çok iyi . Mardin güzel bir şehir, insanları da  güzel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder